Over Timmerfabriek Florijn

Al meer dan 100 jaar geleden is deze familieonderneming begonnen als aannemersbedrijf in Geesteren. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd langzamerhand de overstap gemaakt naar de fabricage van houten kozijnen, ramen en deuren. In 1963 werd de eerste bedrijfshal gebouwd. In de daaropvolgende jaren volgden meerdere hallen en groeiden we uit tot een moderne timmerfabriek. Omdat we in Geesteren beperkt waren in de uitbreidingsmogelijkheden zijn we in 2008 verhuisd naar onze huidige locatie op het bedrijventerrein in Neede.

Al ruim 30 jaar produceren we ook kunststof kozijnen, ramen en deuren in eigen fabriek. Deze worden gemaakt uit hoogwaardige Rehau-profielen. Florijn Kunststof levert de beste materialen en werkt met de hoogste afwerknorm.

Ambacht en automatisering worden bij Florijn gecombineerd. Door de jarenlange ervaring is Florijn zeer deskundig waar het gaat om zowel houten als kunststof toepassingen in nieuwbouw, renovatie en restauratie.

Timmerfabriek Florijn werkt met de beste grondstoffen en materialen. Wij kopen alleen maar hout met FSC® en PEFC™ keurmerk, dus duurzaam geproduceerd hout. Florijn controleert het hout bij binnenkomst op onvolkomenheden en vochtgehalte. Gedurende de productie van de kozijnen vindt er een interne kwaliteitscontrole plaats. Onze houten kozijnen en deuren zijn KOMO-gecertificeerd in Concept I en II, onze kunststof kozijnen voldoen aan het KOMO-attest van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG).

Timmerfabriek Florijn levert hoogwaardig ambachtelijk timmerwerk als ook authentiek timmerwerk. Wij hebben oog voor details en uw wensen, waardoor onze producten perfect bij uw pand passen en de bestaande sfeer gehandhaafd blijft. Bij renovatie van monumentale panden wordt vaak gevraagd om bestaande ramen, deuren, lijstwerk, speciale profielen etc. na te maken. Wij kunnen bijna alles reproduceren.

FLORIJN... GEWOON GOED