Onze producten van hout

Timmerfabriek Florijn levert houten producten voor zowel nieuwbouw, renovatie, restauratie en utiliteitsbouw. Wij leveren hoogwaardig ambachtelijk timmerwerk als ook authentiek timmerwerk, waarbij wij oog voor details en uw wensen hebben. Hierdoor passen onze producten perfect bij uw pand en blijft de bestaande sfeer gehandhaafd. Bij renovatie van monumentale panden wordt vaak gevraagd om bestaande ramen, deuren, lijstwerk, speciale profielen etc. na te maken. Wij kunnen bijna alles reproduceren.

Kozijnen en ramen
Kozijnen en ramen worden op maat gemaakt. U heeft een grote keuze uit houtsoorten. De kozijnen en ramen worden voorzien van glaslatten, tochtdichting, beglazingsprofielen, hang- en sluitwerk en grondverf. Alles natuurlijk volgens wensen van de klant. Kozijnen kunnen in diverse uitvoeringen gemaakt worden, bijvoorbeeld schuifpui, dakkapelkozijn, erkers en binnenkozijnen. Ook voor de ramen zijn er diverse uitvoeringen mogelijk, zoals een naar buiten- of naar binnendraaiend raam, een draaikiepraam, een vastraam, een stolpraam, een uitzetraam of een schuifraam. Onze producten zijn mogelijk voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Uiteraard kunnen wij ook vouwwanden maken. Of het nu gaat om een rond-, toog-, schuin- of standaard kozijn, bijna alles is mogelijk.

Deuren
De deuren worden op maat gemaakt. Wij maken een deur zoals u die wil. Uw voordeur krijgt een persoonlijk tintje als u een eigen ontwerp schetst. Er zijn verschillende houtsoorten en houtdiktes mogelijk. De deuren worden eventueel voorzien van glaslatten, tochtdichting, beglazingsprofielen en grondverf, alles natuurlijk volgens wensen van de klant. Al onze deuren worden voorzien van de gewenste sluitingen die voldoen aan de verplichte veiligheidsvoorschriften volgens Politiekeurmerk. Er zijn diverse uitvoeringen van deuren mogelijk, te denken aan voordeuren, achterdeuren, tuindeuren en garagedeuren.

Glas
Wij monteren geen glas.

Trappen
Timmerfabriek Florijn is gespecialiseerd in het maken van trappen. Deze trappen worden naar de wensen van de klant gemaakt. Trappen kunnen we in diverse houtsoorten en modellen maken, recht, met onderkwart, met bovenkwart, met bordes of met scheluw. De trappen kunnen zowel in open als dichte uitvoering gemaakt worden.

Horren
Wij leveren diverse soorten horren. De raam- en deurhorren zijn van uitstekende kwaliteit. Wij adviseren u graag bij de keuze van het type hor.

Screens rolluiken
Screens zijn zeer gebruiksvriendelijk. In combinatie met comfort is een screen in vrijwel elke situatie toepasbaar. De structuur van het screendoek zorgt ervoor dat het zicht naar buiten niet verdwijnt als de screen naar beneden is. Ook een rolluik biedt optimaal gebruiks- en bedieningsgemak. Geniet van de inbraakwerende eigenschappen, van de warmte- en koudewering en van de geluidsisolerende eigenschappen van een rolluik.

Diverse producten
Timmerfabriek Florijn maakt niet alleen kozijnen, ramen, deuren en trappen. Wat kunnen we nog meer leveren:

 • Houtskeletbouwwanden (HSB);
 • Prefab dakkapellen;
 • Luiken in diverse uitvoeringen:
  - Opgeklampte luiken met meranti v-delen;
  - Louvre luiken;
  - Paneelluiken;
  - En nog vele andere uitvoeringen;
 • Lijstwerk en profielen;
 • Draaiwerk;
 • Stelkozijnen;
 • Boeidelen;
 • En nog vele andere op maat gemaakte houten producten.